Salotos su konservuotais žirneliais

Jums prireiks:
 ½ galvutės žiedinio kopūsto,  
 ½ cukinijos,  
 1-2 pomidorai,  
 2 svogūnai,  
 ½ stiklinės žaliųjų žirnelių, 
 žalumynų (svogūnų laiškų, krapų), 
 prieskonių  (druskos,  pipirų ,  „Vegetos“) 
 Padažui: 
 ½ stiklinės grietinės,  
 ½ stiklinės jogurto, 
 2-3 skiltelės česnako,  
 2 šaukštai citrinos  sulčių, 
 druskos,  pipirų
Veiksmai:
 Žiedinį kopūstą  išskirstykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Svogūnus  ir cukiniją   supjaustykite ir apkepinkite, paskaninkite prieskoniais.  Į lėkštę sudėkite skiltelėmis supjaustytus pomidorus,  svogūnus,  cukiniją   ir žiedinius kopūstus,  sumaišytus su žaliaisiais žirneliais. Salotas  užpilkite padažu. 
 Padažui sumaišykite grietinę  su jogurtu, citrinų  sultimis, susmulkintais česnakais  ir įberkite druskos  bei pipirų.
