Sausainiai prie alaus
Jums prireiks:
1.250 g bulvių košės,
2.100 g miltų,
3.100 g sviesto,
4.2 kiaušiniai,
5.2 šaukštai kmynų,
žiupsnelis maltų pipirų,
šaukštas aliejaus,
druskos.
Veiksmai:
Į karštą bulvių košę suberiame druską, pipirus, kmynus, sudedame sviestą, išmaišome.Pradėjus aušti suberiame pusę miltų, įmušame kiaušinius, užminkome tešlą.Iš gautos masės padarome rutulį, dedame jį ant miltais pabarstytos lentos ir iškočiojame maždaug 1.5 cm storio lakštą.Paruoštą tešlą supjaustome rombais arba formelėmis, išspaudžiame iš jos sausainiukus.Kepame įkaitintoje orkaitėje arba keptuvėje, aliejuje, pavartydami.