Širdelės
Jums prireiks:
(15 vienetų)
25 g mielių
250 ml šilto vandens
25 g skysto margarino
25 ml sirupo
0,5 šaukštelio druskos
400-500 g miltų
sezamo, aguonų arba Demerara cukraus
Veiksmai:
Dubenyje susmulkinkite mieles ir supilkite vandenį, sirupą bei margariną, įberkite druskos. Pamaišykite, kad įsitikintumėte jog mielės ištirpo. Palaipsniui berkite miltus ir maišykite tešlą, kol ji nebelips prie dubens dugno. Apdenkite tešlą ir palikite ją pastovėti 30 minučių, kad pakiltų.
Išverskite tešlą ant miltais pabarstytos lentos ir gerai ją išminkykite. Iškočiokite 1 cm storio lakštą ir išpjaustykite širdies formas bei išdėliokite jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apdenkite ir 20 minučių palikite pastovėti, kad pakiltų. Bandeles aptepkite vandeniu ir apibarstykite sezamu, aguonomis arba Demerara cukrumi. Kepkite orkaitės viduryje 225°C apie 8 minutes.
Galima užšaldyti.