Skumbrė su salieru
Jums prireiks:
skumbrės (1,2–1,5 kg)
druskos, pipirų
citrinos sulčių
poro
mažos morkos
pusės nedidelio saliero
ryšelio petražolių
krapų, kmynų
1–2 česnako skiltelės
aliejaus
šaukštas sviesto
Veiksmai:
Žuvis nuplauti ir nusausinti. Iš vidaus ir iš išorės įtrinti druska, pipirais ir apšlakstyti citrinos sultimis.
Nuskustas morkas ir salierą supjaustyti juostelėmis, porą – griežinėliais, žalumynus ir česnaką susmulkinti.
Kepimo popierių patepti aliejumi, padėti žuvį. Daržoves, žalumynus sudėti ant žuvies, pabarstyti kmynais, krapais.
Žuvį apšlakstyti aliejumi, apdėlioti sviesto gabaliukais, susukti į popierių ir kepti 200ºC orkaitėje 30 min