Skumbrės su alyvuogėmis
Jums prireiks:
2 česnako skiltelių
300 g juodųjų alyvuogių
2–3 šakelių rozmarinų
100 ml alyvuogių aliejaus
2 skumbrių (apie 800 g)
druskos, pipirų
50 g miltų
citrinos sulčių
Veiksmai:
Česnako skilteles ir alyvuoges supjaustyti. Rozmarinus suplėšyti šakelėmis. Sudėti į aliejų ir išmaišyti.
Į aliejaus mišinį pamerkti nuplautas žuvis, uždengti ir palikti šaldytuve marinuotis 2–3 val. Pavartyti.
Žuvis išimti iš marinato, pabarstyti druska, pipirais, pavolioti miltuose. Kepti įkaitintame aliejuje, kelis kartus apverčiant.
Patiekti pašlaksčius citrinos sultimis, papuošus rozmarinų šakelėmis, pjaustytomis alyvuogėmis.