Sojos padaže ir citrinų rūgštyje marinuota vištiena
Jums prireiks:
1 pakuotė ryžių
4 vištienos krūtinėlės ne odos ir kaulų
½ puodelis sojos padažo
1 citrina (sultys ir žievelė)
1 valgomasis šaukštas pilnai susmulkinto imbiero
2 valgomieji šaukštai plius 1 valg. šaukštas sezamo aliejaus (atskirai)
1 supjaustytas kubeliais raudonasis pipiras
3 žali svogūnai perpjauti į 2,5 cm dalis
Veiksmai:
Marinuoti vištieną sojos padažę, citrinų sultyse ir imbiere 30 minučių. Išvirti ryžius kaip nurodyta ant pakuotės. Sušildyti 2 valgomuosius šaukštus sezamo aliejaus keptuvėje iki vidutinės temperatūros ir pradėti kepti vištieną. Iškepus vištieną ir ją išėmus į keptuvę pridėti likusį šaukštą sezamo aliejaus ir paskrudinti raudonuosius pipirus ir žalius svogūnus. Vištieną pateikti su ryžiais ir pipirų bei svogūnų padažu.