Špinatų lazanija
Jums prireiks:
* 6 lazanijos lakštai
Mėsos sluoksnis:
* 250 g maltos jautienos;
* 250 g maltos kiaulienos;
* 1 puodelis supjaustytų svogūnų;
* 2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės;
* 400 ml indelis marinuotų pomidorų ;
* 200 ml indelis pomidorų padažo;
* 150 ml indelis kečupo;
* 2 arb. šaukšteliai džiovinto baziliko;
* 2 arb. šaukšteliai džiovinto raudonėlio;
* ½ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Sūrio sluoksnis:
* 1 išplaktas kiaušinis;
* 500 g kaimiško sūrio;
* ¼ puodelio tarkuoto parmezano sūrio (kieto itališko sūrio);
* 3 valg. šaukštai šviežių petražolių;
* 300 g šaldytų pjaustytų špinatų;
* ½ puodelio maltų linų sėmenų;
* ½ puodelio tarkuoto mozarelos sūrio.
Veiksmai:
Puode patroškinkite mėsą, svogūnus ir česnakus. Nugriebkite riebalus. Supilkite pomidorus, pomidorų padažą, kečupą, baziliką, raudonėlį ir pipirus. Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir dar 15 minučių maišydami patroškinkite.
10–12 minučių pavirinkite makaronų lakštus, kol suminkštės, bet bus tvirti. Nupilkite vandenį ir perplaukite makaronus šaltu vandeniu.
Dubenyje sumaišykite kiaušinį, kaimišką ir parmezano sūrį, petražoles, špinatus ir maltus linų sėmenis.
Kepimo formą padenkite dviem išvirtais makaronų lakštais, uždėkite pusę sūrio masės, ant viršaus—pusę mėsos masės. Ant šių sluoksnių užberkite pusę mozarelos sūrio masės ir uždėkite du makaronų lakštus.
Pakartokite visus sluoksnius ir juos vėl uždenkite makaronais. Viršų galite papuošti papildomai patarkuotu parmezano sūriu ir pjaustytais pomidorais.
Kepkite apie 30–35 minutes iki 190C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.