Sraigės


Jums prireiks:
1.4 porcijoms paruošti reikia:
2.400 gramų miltų;
3.1 kiaušinio;
4.20 gramų šviežių arba džiovintų mielių;
5.1/4 litro pieno;
6.80 gramų sviesto arba margarino;
7.60 gramų cukraus;
8.100-150 gramų razinų;
9.250 gramų liesos varškės;
pieno aptepimui.

Veiksmai:
Sviestą, kartu su pienu ir šaukštu cukraus, pašildyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros.
Į kitą dubenį, sudėti šviežias mieles, įmušti kiaušinį, įdėti varškę, miltus (jei rinkotės sausas mieles, jas sumaišykiti su miltais) ir likusi cukrų, įpilti pieno ir gerai išminkyti.
Tešlą pastatyti kilti, o jai iškilus dar karta išminkyti.
Atgnybti kiaušinio dydžio gabalėlius, juos iškočioti ir suploti.
Ant padarytų “kilimėlių” uždėti razinų ir susukti į “sraigę”, paplokštinti ir uždėti ant riebalais išteptos skardos.
Kepti 190°C teperatūroje, prieš išimant, aptepti pienu ir truputėlį palaukti, kol nudžius.

Similar Posts