Švediška vištiena


Jums prireiks:
1.1 kg svorio višta,
2.80 g sviesto,
3.120 g svogūno galvučių,
4.40 g miltų,
5.2 stiklinės grietinės arba rūgštaus pieno,
6.1 stiklinė sultinio,
7.20 g sulčių,
8.1 stiklinė ryžių,
9.40 g žalių salotų,
druskos.

Veiksmai:
Vištą išdaryti, nuplauti ir iš visų pusių įtrinti druska. Įdėti į puodą su sviestu ir pašauti į orkaitę, kad paraustų. Vištą iš orkaitės išimti, į puodą sudėti supjaustytą griežinėliais, apvirtą ir nuvarvintą svogūną, pagruzdinti, sudėti miltus, vėl pagruzdinti, po to supilti grietinę, rūgusį pieną, sultinį ir gerai išmaišyti.
Vištieną sudėti į sultinį ir troškinti, kol suminkštės. Išėmus mėsą, sultinį perkošti, uždaryti sviestu ir citrinų sultimis. Patiekti su plovu, virtais ryžiais arba naminiais lakštiniais. Atskirai tiekti žalias salotas. Skanaus!

Similar Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

* Please enter the Biggest Number

Suskaičiuokite *Captcha loading...