Tikras itališkas Tiramisu
Jums prireiks:
Kažkada vienas italas, gamindamas šį desertą paaiškino, kad taip gamindavo jo mama, todėl tai ir yra tikrasisi itališkas tiramisu.
400 g. biskvitinių pirštelių (arba kitaip tariant didesnio pakelio – iš keturių eilių :))
500 g. Maskaponės sūrio (vėlgi – didesnio indelio)
3 kiaušinių
2 puodelių arba 0,5 l. stiprios espresso kavos
2 valg. šaukštų kakavos miltelių
Veiksmai:
Kiaušinius gerai nupluname su šiltu vandeniu ir muilu (aš taip darau, kadangi kiaušiniai bus naudojami nevirti). Maskaponę sumaišome su kiaušiniai s, kad gautųsi vientisa masė. Biskvitinius pirštelius pamirkome kavoje ir sudame stikliniame inde sluoksnį, tada užtepame kremo sluoksnį. Taip sluoksniuojame, kol baigiasi produktai. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo – ant jo užberiame kakavos miltelius (nusijotus, kad nebūtų gumuliukų). Paliekame šaldytuve kelioms valandoms, kad susigulėtų.