Tortas "Mariola"
Jums prireiks:
1.7 kiaušiniai
2.14 šaukštų cukraus
3.250 g margarino
4.9 šaukštai želatinos
5.3 šaukštai kakavos
6.1 pakelis citrinų želė
apelsinų skiltelės
Veiksmai:
Pruošti 3 stiklines. Į kiekvieną įpilti po 3 šaukštelius žalatinos, ištirpdyti trupučiu šalto vandens ir iki pusės stiklinės pripilti verdančio vandens. Ištirpdyti margariną ir lygiomis dalimis supilti į stiklines, atšaldyti. 7 trynius ištrinti su 7 šaukštais cukraus ir supilti pirmos stiklinės turinį. Šaukštu išmaišyti, supilti į tortinę ir įdėti į šaldytuvą. Baltymus išplakti, padalyti pusiau. Į vieną įberti 3 šaukštus kakavos, supilti antros stiklinės turinį, išmaišyti, supilti ant tortinėje sustingusios masės ir vėl įdėti į šaldytuvą. Antrą išplaktų baltymų dalį sumaišyti su trečios stiklinės turiniu, užlieti ant sustingusios kakavos masės ir įdėti šaldytuvą. Tortą užpilti stingstančia želė ir papuošti vaisiais. Skanaus!