Tortas „Obuoliukas“
Jums prireiks:
1.150 g forminių sausainių,
2.500 g obuolių (šviežių),
3.150 g sviesto,
4.2 tryniai,
5.2 šaukštai želatinos,
6.0,5 stiklinės razinų,
7.100 g riešutų,
8.1 stiklinė cukraus,
9.3 stiklinės sulčių ar skystis nuo kompoto,
10.3 žali arba konservuoti obuoliai.
Veiksmai:
Sviestas išsukamas, į jį sudedami ištrinti tryniai su cukrumi. Želatina 40 minučių brinkinama ir ištirpinama 1 stiklinėje skysčio. Obuoliai nuplaunami, nusausinami ir, išėmus sėklalizdžius, sutarkuojami tiesiog į išsuktą sviesto ir trynių masę. Maišant sudedami kiti priedai, tarkuoti (smulkinti) sausainiai, razinos, riešutai, pabaigoje supilama tirpinta želatina ir visos sultys arba skystis nuo kompoto. Paruošta torto masė sukrečiama į sandarią formą, prieš tai ją perpylus vandeniu ir pabarsčius cukrumi. Tortas šaldomas 3 valandas. Išvertus iš formos, puošiamas blanširuotais (nuplikytais, kad netamsėtų) arba konservuotais obuoliais iš kompoto. Puošti tinka įvairiomis uogomis, kitais vaisiais. Skanaus!