Tortas „Riešutėlis“
Jums prireiks:
Miltų, kad butų kieta tešla,
1.125 g margarino,
2.100 g grietinės,
3.2 kiaušiniai,
4.200 g riešutų.
Kremui:
5.1 indelis kondensuoto pieno,
6.2 šaukšteliai prieskonių (džiovintų mėtų arba citrininių melisų, cinamono).
Glajui:
8.3 šaukštai pieno,
9.3 šaukštai kakavos miltelių,
10.3 šaukštai cukraus.
Veiksmai:
Į išsuktą margariną supilama grietinė ir plakti kiaušiniai. Viską gerai išmaišius suberiami sijoti miltai ir išminkoma. Tešla Šaldoma 4 valandas. Atšaldyta tešla plonu sluoksniu sutarkuojama burokine tarka ant riebalais išteptos skardos. Kepama 10 minučių. Iškepti visi tarkiai sumaišomi su smulkintais pakepintais riešutais ir kremu. Kremui neatidarytas kondensuoto pieno indelis, nuėmus popierinę etiketę, įdedamas į šaltą vandenį, kad apsemtų, ir verdamas 1,5 valandos. Virtą indelį atidarykite labai atsargiai. Paruošta torto masė, paskaninta prieskoniais, sukrečiama į formą ir atšaldoma. Puošiama šokoladiniu glajumi. Jam piene ištirpinamas cukrus, suberiami kakavos milteliai ir kaitinama maišant, kol pradės tirštėti. Skanaus!