Tortas "Sniego kupstas"
Jums prireiks:
Tešlai:
1.8 kiaušinių baltymai
2.400 g cukraus,
3.80 g miltų
4.150 g smulkintų migdolų
Kremui:
5.0,5 l pieno
6.120 g cukraus,
7.1 kiaušinis
8.3 kiaušinio tryniai
9.70 g krakmolo,
10.250 g sviesto
11.2 šaukštai romo,
vanilinio cukraus
Įdarui:
12.1 ananasas arba 13.600 g konservuoto ananaso
vaisiai ir uogos pagal sezoną
tirštos uogienės pagal skonį
Papuošimui:
14.100 g kokoso drožlių
Veiksmai:
Kiaušinio baltymus išplakti su 200g cukraus iki standžių putų. Atsargiai įplakame miltus, migdolus ir likusį cukrų. Iš šios tešlos iškepame keturis torto papločius. Kepama ant sviestinio popieriaus ir jie turi būti 10, 13, 16 ir 17 cm diametro. Orkaitėje kepama 25 min. 150C. Iškepusius lakštus atšaldyti ir išvirti kremą. Į atvėsusį kremą įmaišome romą ir minkštą sviestą. Viską gerai išplakti. Ananasą išvalyti ir supjaustyti nedidėliais gabalėliais. Vaisius ir uogas išplauti, išvalyti. Į lėkštę dedamas didžiausias paplotėlis, ant jo dedame kremo, sluoksnį ananaso, labai ploną sluoksnį uogienėsir ant viršaus sluoksnį vaisių ir uogų, vėl kremo, dedame mažesnį paplotėlį, sluoksnį kremo… kol viską sudėsime,d edami formuojame kūgį. Kai viskas sudėta viršų aptepame likusiu kremu ir visą apibarstome kokoso drožlėmis, pastatome į šaldytuvą 2 valandas. Skanaus!