Tortas "Žozefina"
Jums prireiks:
250 gr margarino
3 stiklinės miltų
250 gr grietinės
Pertepimui: 2citrinos,1 stiklinė cukraus
Veiksmai:
Susmulkintą margariną išminkyti su miltais,sudėti grietinę.Gerai išminkyti.Paruoštą tešlą padėti šaltai kol bus ruošiamas pertepimas.Atšaldytą tešlą padalinti į reikiamo dydžio gabalus,iškočioti blynus(pagal turimos skardelės dydį ir formą).Iškeptus blynus iš karto, dar karštus sutepti citrininiu pertepimu.Puošti tuo,ką pasufleruos fantazija,pvz.: riešutais, sausais vaisiais,
žele saldainiais ir t.t.
Pertepimui 2citrinas sutarkuoti(kartu su žievele) ir sumaišyti su cukrumi.
Tortas ilgai negenda,bet toks skanus,kad greitai “ištirpsta”.
Receptą atsiuntė Audronė