Trešinių ir avižinių dribsnių apkepas
Jums prireiks:
125 gr. avižinių dribsnių
250 gr. trešnių (šaltuoju sezonu tinka šaldytos vyšnios tik reikia atitirpinti, nupilti susidariusį skystį ir vyšnias apsausinti kokia servetėlė, kad nebūtų labai daug drėgmės)
125 gr. pieno
2 kiaušiniai
125 gr. varškės
50 gr. cukraus
truputis vanilino ar vanilinio cukraus
Veiksmai:
Avižinius dribsnius užpilti karštu pienu ir palikti išbrinkti. Trynius išplakti su puse kiekio cukraus. varškę sumaišyti su dribsniais, įberti vanilino. Paruošti uogas (žr. aukščiau, jei uogos šviežios – išimti kauliukus). baltymus išplakti iki putų su likusiu cukrumi, viską kartu išmaišyti (maišyti atsargiai). gautą masę sudėti į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą skardą. Dėti į karštą orkaitę, kepti apie 40 min.
Beje vietoj trešnių dar rekomenduojama dėti smulkiai pjaustytų obuolių ar kitų mėgstamų vaisių