Triušienos kepsnys su grybų padažu
Jums prireiks:
1.800 g triušienos,
2.3 morkos,
3.1 petražolė,
gabalėlis saliero,
4.1 poras arba 1 svogūnas,
5.100 g bekoninės kiaulienos,
6.1 stiklinė sultinio,
7.1 stiklinė vyno,
8.1,5 šaukšto pomidorų tyrės,
9.125 g savo sultyse virtų baravykų arba kitokių grybų,
petražolių lapelių,
10.2 šaukštai grietinės,
11.1 šaukštas sviesto.
Veiksmai:
Morkas, petražolę, svogūną stambiai sutarkuoti ir troškinti kartu su kubeliais supjaustyta kiauliena. Triušieną supjaustyti gabalais, apkepinti riebaluose, pridėti pomidorų tyrės, troškintų daržovių, skysčio ir apie valandą troškinti uždarame inde. Tada sudėti juostelėmis supjaustytus grybus ir dar 15 minučių patroškinti. Ištroškintą mėsa, išgriebti į dubenį. Į padažą įberti žalumynų, įdėti grietinės ir patiekti padažinėje. Prie šio kepsnio tinka keptos bulvės ir troškinti maži svogūnėliai. Skanaus!