Troškinta aviena su bulvėmis
Jums prireiks:
120 g avienos,
100 g šviežių pomidorų ,
100 g bulvių,
40 g morkų,
25 g svogūnų,
25 g pomidorų tyrės,
15 g lydyto lajaus,
druskos, žalumynų.
Veiksmai:
Avieną supjaustykite 10 – 15 gramų gabalėliais, morkas – 1 cm kubeliais, o svogūnus – skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę dėkite mėsą ir apkepinkite. Kai mėsa apgels, sudėkite morkas , kiek vėliau – svogūnus ir apkepinkite. Vėliau sudėkite pomidorų tyrės, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 15 – 20 minučių. Tada sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytas bulves ir troškinkite toliau, kol mėsa suminkštės. Patiekdami valgyti apibarstykite žalumynais. Skanaus!