Troškinta bekoniena su grietine
Jums prireiks:
neriebi bekoniena 600 g
riebalai 30 g
pjaustytos prieskoninės daržovės 2 stiklinės
pipirai
svogūnas 1 vnt
miltai 1 šaukštas
grietinė 1 stiklinė
Veiksmai:
4 asmenims Mėsa išmirkoma ir įtrinama pipirais. Į keptuvą sudedamos paruoštos daržovės, užpilamos įkaitintais riebalais, ant jų padedama mėsa ir kepama karštoje orkaitėje, kol iš visų pusių pagelsta. Mėsą taip pat galima pakepti ant viryklės ir tik tada uždėti ant daržovių. Paskui įoilama vandens, keptuvas uždengiamas ir troškinama orkaitėje arba ant viryklės 1,5 val. Ištroškinta mėsa išimama. Padažas perkošiamas, daržoves ištrinant per sietelį, ir užvirinamas. Į jį supilama grietinė, sumaišyta su miltais ir pavirinama kol padažas sutirštėja. Į padažą grąžinamas kepsnys ir pakaitinama. Patiekiant kepsnys supjaustomas riekelėmis. Prie jo paduodamos keptos bulvės ir marinuotų vaisių kompotai.