Troškinta marinuota jautiena
Jums prireiks:
1kg jautienos minkštimo, riebalų arba aliejaus kepimui, 1 Šaukštas miltų.
Marinatui: 5 sugrūstos kadagio uogos, 1 lauro lapelis, 2 sugrūsti gvazdikėliai, 2 šaukštai supjaustytų salierų ir petražolių, 4—5 pipirai, 1/2 šaukšto druskos, 1 l vandens, 1 šaukštas 30% acto, 1/2 stiklinės sauso vyno arba 1/2 citrinos.
Veiksmai:
Nuo mėsos nugramdyti plėves. Vandenyje pavirinti prieskonius, įpilti acto, vyno, įdėti citrinos gabalėlių ir ataušinti. Mėsą sudėti į pagamintą marinatą ir dažnai vartant laikyti šaldytuve 1—4 dienas (priklausomai nuo gabalo dydžio ir gyvulio amžiaus). Paskui išimti iš marinato, nusausinti, kad gabalas būtų lygesnis, surišti virvele ir kepti įkaitintuose riebaluose, kol apsitrauks rausva plutele. Tada pasūdyti, įpilti šiek tiek marinato ir uždengus dangčiu troškinti. Jeigu svyla, retkarčiais įpilti vandens.
Troškintą mėsą supjaustyti griežinėliais. Į padažą, kuriame buvo troškinama mėsa, įpilti vandenyje išplaktus miltus, pavirinti 5 minutes ir perkošti. Padažą galima pagardinti grietinėle.
Patiekti su keptomis arba apkepintomis bulvėmis, griežčiais, morkomis, salotų lapelių salotomis.