Troškinys "Kinietiškas"
Jums prireiks:
Paukštienos file be odos,
konc. pjaustytų ananasų indelis,
morkų,
raudonų arba geltonų paprikų,
cukinijos,
žaliosios poro dalies,
sojų padažo,
cukraus,
druskos,
juodųjų pipirų,
vištienos prieskonių,
aštrių prieskonių,
kečupo,
krakmolo,
aliejaus;
garnyrui – ryžių.
Veiksmai:
Paukštieną supjaustyti nedideliais gabaliukais (šiek tiek storesniais už pirštą), įpilti sojų padažo, šaukštą aliejaus, paukštienos prieskonių , druskos, juod. pipirų, šaukštą nestipraus (6%) aromatingo acto mėsą galima marinuoti ilgiau, galima ir iš karto kepti. Paukštieną apkepti su trupučiu aliejaus, kai paukštiena apskrus, suberti plonais šiaudeliais pjaustytas morkas, sumažinti ugnį, uždengti keptuvę dangčiu ir troškinti kol morkos suminkštės. Suberti šiaudeliais arba kvadratėliais pjaustytas paprikas, trikampiukais pjaustytą nuluptą cukiniją (nebent labai jauna ir nedidelė cukinija, tada lupti nereikia), supilti koncervuotus ananasus su visomis sultimis, pamaišyti įberti aštriųjų prieskonių – galima vietoj aštr. priesk. įdėti švž. aitriosios paprikos keletą griežinėlių. Viską troškinti, kol daržovės suminkštės. Paragauti ir pagal skonį įdėti cukraus ar acto, kad išgauti saldžiarūgštį skonį, gal trūksta druskos. Suberti porą pjaustytą žiedais, įpilti 3 šaukštus kečupo ir truputi vandens jeigu truksta. Išmaišyti šaukštelį krakmolo truputyje šalto vandens ir įmaišyti į troškinį. Ryžius išvirti birius.