Trupinių sausainiai
Jums prireiks:
1.1 stiklinė pieno,
2.4 kiaušiniai,
3.200 g sviesto,
4.4 šaukštai cukraus,
5.1 pakelis vanilinio cukraus,
6.3,5 stiklinės miltų,
7.2 dėžutės kondensuoto pieno su cukrumi.
Veiksmai:
Sviestą gerai išsukti, kol pabals. Sukant įmušti po 1 kiaušinį ir dėti po šaukštą cukraus. Prieš baigiant sukti, suberti vanilinį cukrų. Pilti po truputį pieną. Gerai išmaišyti, sudėti miltus ir suminkyti tešlą kaip makaronams. Ją suskirstyti į gabalus ir 2 valandoms padėti šaltai. Po to paruošti skardą. Tešlą sutarkuoti stambia tarka ir kepti maišant, kol apgels. Kondensuotą pieną pavirinti apie 2 valandas, karštą supilti ant iškeptų trupinių ir išmaišyti. Po tu šaukšteliu išdėlioti ant lentelės, kad sustingtų. Skanaus!