Tuno kepsneliai
Jums prireiks:
500 g tuno
100 ml citrinų sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
2 šaukštelių raudonėlių
šaukšto tarkuotų citrinos žievelių
druskos, juodųjų pipirų
Veiksmai:
Tuną supjaustyti kepsneliais. Citrinų sultis, aliejų, raudonėlius, kapotą česnaką, citrinos žieveles, druską ir pipirus išmaišyti.
Paruoštu marinatu užpilti į didelį indą sudėtus žuvies kepsnelius ir uždengus dėti į šaldytuvą 30–40 min. Žuvį porą kartų apversti.
Kepsnelius sudėti į folija ištiestą kepimo indą, užpilti marinatu, užlankstyti kraštus ir kepti iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Iškepusius žuvies gabaliukus išimti į lėkštes. Patiekti su šviežiais pomidorais ir virtais makaronais, užpiltais aštriu padažu.
Šaltinis : iki.lt