Ungurys su daržovėmis


Jums prireiks:
4 ungurio gabaliukų (maždaug po 200 g)
2 šaukštų citrinos sulčių
druskos
150 g morkos
100 g saliero
4 porų
100 g cukinijos
40 g sviesto
0,5 šaukštelio cukraus
4 šaukštų sauso baltojo vyno
50 g fermentinio sūrio
2 šaukštų garstyčių sėklų

Veiksmai:

Žuvį nuplauti, nusausinti, apšlakstyti citrinos sultimis, pasūdyti ir kelioms minutėms palikti šaltai.
Morką, salierą, porus bei cukiniją nulupti, nuplauti, nusausinti ir supjaustyti šiaudeliais. Sviestą su cukrumi išlydyti puode ir sudėjus daržoves patroškinti. Sudeti žuvies gabaliukus ir dar patroškinti.
Žuvį išimti, į daržoves supilti vyną, įmaišyti sūrį, sudėti garstyčių sėklas ir pakaitinus užpilti ant žuvies.

Similar Posts