Ungurys su grybų padažu
Jums prireiks:
ungurio (apie 1,5 kg)
6 šaukštų sviesto
2 pjaustytų morkų
3 porų pjaustytos baltosios dalies
12 marinuotų svogūnėlių
3 nuluptų česnako skiltelių
100 g pjaustytų sūdytų lašinukų
salierų šakelės
2-3 petražolių stiebų
lauro lapelių
smulkintos aitriosios paprikos
700 g raudonojo vyno
100 g pjaustytų pievagrybių
druskos
pipirų
3 šaukštų konjako
šaukšto miltų
2-3 prancūziško batono riekelių
Veiksmai:
Dviejuose šaukštuose sviesto pakepinti morkas, porus, svogūnėlius, česnaką bei lašinukus. Sudėti prieskonius, supilti vyną ir užvirinti.
Žuvį supjaustyti ir apkepti dviejuose šaukštuose sviesto . Išimti. Suberti grybus ir pakepinti. Pabarstyti druska, pipirais, įpilti konjako ir uždengti.
Žuvį ir grybus sudėti į paruoštą padažą ir pakaitinti. Miltus išmaišyti su šaukštu sviesto , sudėti į padažą ir virti ant silpnos ugnies, kol sutirštės.
Batono riekeles supjaustyti kubeliais ir paskrudinti likusiame svieste. Ungurį patiekti apipylus padažu ir apibarsčius batono kubeliais.