Upėtakis marškinėliuose


Jums prireiks:
6 upėtakiai po 200 g (su galva gražiau)
6 petražolių šakelės
1 čiobrelių šakelė
pusė arbat. šaukštelio kalendros žirnelių
1 citrina
3 salierų kotai
3 nedideli svogūnai
aliuminio folijos
sviesto, druskos, pipirų

Veiksmai:

Išskrostus ir išvalytus upėtakius pabarstyti druska ir pipirais. Susmulkinti petražoles. Žuvį apibarstyti čiobreliais, 3 did. šaukštais smulkintų petražolių ir kalendra. Sudėti į indą, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti marinuotis 1 val. Įkaitinti orkaitę iki 200 C. Smulkiai supjaustyti salierus ir svogūnus, juos kartu sumaišyti su druska ir pipirais. Iš folijos išpjauti 6 lapus (žuviai apvynioti). Kiekvieną lapą ištepti sviestu, sudėti salierų ir svogūnų mišinį, ant jo uždėti upėtakį. Gerai įsukti į foliją, sudėti visas žuvis ant skardos ir kepti 15 min. Patiekalas tiekamas folijoje.

Similar Posts