Upėtakis marškinėliuose

Jums prireiks:
 6 upėtakiai  po 200 g (su galva gražiau) 
 6 petražolių  šakelės 
 1 čiobrelių  šakelė 
 pusė arbat.  šaukštelio kalendros  žirnelių 
 1 citrina  
 3 salierų  kotai 
 3 nedideli svogūnai  
 aliuminio folijos 
 sviesto,  druskos,  pipirų
Veiksmai:
Išskrostus ir išvalytus upėtakius pabarstyti druska ir pipirais. Susmulkinti petražoles. Žuvį apibarstyti čiobreliais, 3 did. šaukštais smulkintų petražolių ir kalendra. Sudėti į indą, apšlakstyti citrinos sultimis ir palikti marinuotis 1 val. Įkaitinti orkaitę iki 200 C. Smulkiai supjaustyti salierus ir svogūnus, juos kartu sumaišyti su druska ir pipirais. Iš folijos išpjauti 6 lapus (žuviai apvynioti). Kiekvieną lapą ištepti sviestu, sudėti salierų ir svogūnų mišinį, ant jo uždėti upėtakį. Gerai įsukti į foliją, sudėti visas žuvis ant skardos ir kepti 15 min. Patiekalas tiekamas folijoje.
