Upėtakis su česnakais
Jums prireiks:
6 gabaliukų upėtakio (po 200 g)
citrinos
saujos krapų
saujelės petražolių
4 skiltelių česnako
8 šaukštų alyvuogių aliejaus
šaukšto druskos
pipirų
300 g vynuoginių pomidorų
2 laurų lapelių
Veiksmai:
Žuvies gabaliukus nuplauti, nusausinti. Citriną nuplikyti, nusausinti ir nutarkuoti maždaug du šaukštelius žievelių.
Iš pusės citrinos išspausti sultis ir jomis apšlakstyti žuvį. Žalumynus nuplauti ir sukapoti. Česnakus nulupti ir išspausti.
Citrinos žieveles, žalumynus, česnakus, 6 šaukštus aliejaus, po žiupsnelį druskos, pipirų išmaišyti ir iš abiejų pusių apdėlioti žuvį.
Žuvį, likusios citrinos skilteles, pomidorus ir laurų lapelius sudėti į aliejumi pateptą skardą. Kepti apie 15 min. 240C orkaitėje.