Varškės apkepėlis vasarai
Jums prireiks:
3 pakeliu norimo riebumo varskes (600 g.)
2 kiausiniu
4 saukstu cukraus (kas megsta saldziai, galit deti 6) 150 g. grietineles (arba pieno)
1/2 stiklines kuskuso kruopu (stambiu kvieciu kruopos, panasios i soru kruopas, tokios gelsvos) arba manu (rekomenduociau visgi kuskusa) Saujeles razinu (kas megsta)
Veiksmai:
Kruopas uzpilkite grietine le ir palaikykite 15 minuciu, kol isbrinks.
Kiausinius isplakite su cukrumi . Apkepas bus puresnis, jei kiausiniu trynius atskirai istrinsite su cukrumi iki baltumo, o baltymus isplaksite elektriniu plaktuvu iki standziu putu (bet cia nebutina). I kiausiniu plakini sudekite varske ir ishsukite. Sukreskite kruopas su grietine le . Kepimo forma istepkite sviestu ir kepkite 15 minuciu (mums prireike daugiau. Virsus turi graziai pageltonuoti), pries tai ikaitintoje orkaiteje. Apkepa pabarstykite cukrumi su cinamonu. Patiekite su grietine arba uogiene. Skanu valgyti ir salta, atsalusio apkepo skonis primena varskes pyraga.
Skanaus
Receptą atsiuntė : Giedrė