Veršienos krūtinlnė, įdaryta grybais


Jums prireiks:
1.700 g veršienos krūtininės be kaulų,
druskos, česnako,
2.3 šaukštai margarino ar kitų riebalų,
3.300 g grybų,
l šaukštelis petražolių lapelių,
4.3 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
5.1 kiaušinis, druskos, pipirų.

Veiksmai:
Mėsą pasūdyti, įtrinti česnaku. Supjaustytus grybus ištroškinti riebaluose, praaušinti, įmaišyti petražolių lapelių, maltų džiūvėsėlių, prieskonių ir kiaušinį. Mėsą keliose vietose giliai įpjauti, ,,kišenėles” prikimšti grybų ir užsiūti. Iš pradžių apkepinti riebaluose ant viryklės arba orkaitėje. Paskui kepti nekarštoje orkaitėje (170 °C). Retkarčiais palaistyti sultiniu arba kepant atsiradusiu skysčiu. Jei reikia, įpilti vandens. Ar mėsa iškepusi, tikrinti mediniu smeigtuku. Valgis iškepa per 2 valandas. Kai iškeps, išimti siūlus. Mėsą patiekti supjaustytą griežinėliais. Vietoj padažo duoti skystį, kuriame kepė. Prie šio valgio tinka keptos bulvės arba biri ryžių košė ir salotų lapelių arba agurkų salotos. Skanaus!

Similar Posts