Vienos pjausnys
Jums prireiks:
1.4 jautienos pjausniai (2cm storio po 180g),
2.1/4 l aliejaus,
3.400g svogūnų,
4.2 šaukštai miltų,
druskos, pipirų,
5.1/8 l mėsos sultinio.
Veiksmai:
Mėsą aptepti aliejumi ir šiek tiek palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Svogūnaus nulupti, supjaustyti 2mm storio žiedeliais, apibarstyti miltais, apkepinti su aliejumi kol gražiai pagels, išgriebti ir pasūdyti. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir mėsą apkepti iš abiejų pusių po 1minutę. Sumažinti ugnį ir iškepti , kad kepsnių vidus būtų rausvas. Pasūdyti ir apibarstyti pipirais. Riebalus, kuriuose kepė mėsa, sumaišyti su mėsos sultiniu. Pagardinti prieskoniais. Šį padažą užpilti ant kepsnių . Svogūnus pašildyti keptuvėje ir užkrėsti ant kiekvieno pjausnio. Skanaus!