Virta jautiena su krienų padažu


Jums prireiks:

500—600 g jautienos, 1 nedidelė morka, 1 petražolės šaknis, 1 vidutinis svogūnas, druskos, pipirų.
Padažui: 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas miltų, 11/2 stiklinės mėsos sultinio, 2—3 šaukštai grietinės, 1—2 šaukštai tarkuotų krienų.

Veiksmai:

Mėsą (šoninę, mentę arba krūtininę) įdėti į karštą vandenį, greit užvirinti, nugraibius putas, sudėti druską, petražolės šaknį ir toliau virti ant mažos ugnies. Išvirusią mėsą išimti iš sultinio, supjaustyti skersai raumenų griežinėliais. Patiekti ‘su virtomis daržovėmis, aštraus skonio salotomis.
Iš sultinio pagaminti padažą: ištirpinti sviestą, pakepinti jame miltus, kol pagels, pamažu įpilti truputį sultinio ir pavirinti 5— 8 minutes. Paskui įdėti grietinės, šiek tiek dar pavirinti, pagardinti tarkuotais krienais, druska ir cukrumi. Iš likusio sultinio galima pagaminti sriubą arba kitokį padažą. Šiam valgiui tinka tiek šviežia, tiek prieš kelias dienas pasūdyta mėsa.

Similar Posts