Virta veršiena su ryžiais


Jums prireiks:
1.600 g veršienos,
2.2 stiklinės vandens,
3.1 šaukštas sviesto,
4.1 svogūnas,
5.1 šaukštas miltų,
druskos, pipirų,
6.1 šaukštas grietinės,
7.2 kiaušinio tryniai,
8.1 stiklinė ryžių,
9.2 stiklinės vandens,
druskos.

Veiksmai:
Mėsą supjaustyti gabalais, sudėti į šaltą vandenį ir virti ant mažos ugnies, kol suminkštės. Supjaustytą svogūną, patroškinti svieste, kol pasidarys skaidrus, tada įberti miltų. Kai jie pagels, įpilti mėsos sultinio ir pavirinti 5-6 minutes. Padažą pagardinti, sudėti į jį kiaušinių trynius, sumaišyti su grietine, truputi pakaitinti ir užpilti ant mėsos. Ryžius sudėti į verdantį vandenį, uždengti ir virti 20-25 minutes. Kai išvirs, pasūdyti. Mėsą ir ryžius patiekti atskirai arba paimti apvalią formą, ją kietai prikimšti ryžių, paskui išversti juos į dubenį, ant viršaus sudėti troškintą mėsą ir viską užpilti padažu. Prie šio valgio tinka troškintos morkos ir žirniai. Skanaus!

Similar Posts