Virtos kiaulių kojelės
Jums prireiks:
1 kg kiaulių kojelių,
3/4 – 1 litras vandens,
druskos, 3 pipirai,
1/2 lauro lapelio,
1 svogūnas,
1 petražolės šaknis arba gabalėlis saliero,
1 morka,
žalumynų.
Veiksmai:
Kiaulės kojeles išilgai perkirsti pusiau, užpilti šaltu vandeniu. Užvirinti, nugraibyti atsiradusias putas ir virti 2-2,5 valandos ant mažos ugnies. Po valandos pridėti druskos, prieskonių ir prieskoninių daržovių. Išvirusias kiaulių kojeles patiekti karštas su virtais žirniais arba šaltas drebučiuose. Drebučiams perkošti nuovirą ir juo užpilti kojeles, sudėti gražiai supjaustytą morką bei žalumynų lapelius. Geriausiai patiekti su virtais žirniais arba bulvių salotomis. Skanaus!