Viščiukai, kepti tešloje


Jums prireiks:

2 viščiukai arba 1 višta,
druskos,
citrinos sulčių,
2 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
1 šaukštelis ištirpinto sviesto ar aliejaus,
1,5 stiklinės miltų,
riebalų kepimui,
muskato riešuto ar pjaustytų petražolės lapelių. 

Veiksmai:

Viščiukus perpjauti pusiau, įtrinti duska ir citrinos sultimis. Vištą supjaustyti gabalais ir apvirti. Iš kiaušinių, pieno, sviesto ir miltų užmaišyti tešlą, pasūdyti, pagardinti muskato riešutu ar petražolių lapeliais. Vištienos gabalus pamerkti į tešlą ir kepti dideliame riebalų kiekyje, kol susidarys rusva plutelė.
Patiekti su virtais ryžiais ar keptomis bulvėmis, troškintomis morkomis ir žirniais, ištirpintu sviestu arba grietinės padažu su pomidorais, agurkų, pomidorų arba salotų lapelių salotomis. Skanaus!

Similar Posts