Viščiukų krūtinėlės su kario padažu
Jums prireiks:
4 viščiukų krūtinėlės
2 svogūnai
1 raudonoji ir 1 žalioji saldžioji paprika
4 šaukštai sviesto
150 g ilgagrūdžių ryžių
3/4 + 1/4 1 vištienos sultinio
100 g virto kumpio
2 šaukštai miltų
1 šaukštas kario
1/8 l grietinės druskos ir pipirų
Veiksmai:
Nuluptus svogūnus supjaustyti kubeliais. Papriką supjaustyti ketvirčiais,
išimti sėklas ir supjaustyti šiaudeliais. Šaukštą kubeliais supjaustytų svogūnų pakepinti su šaukštu sviesto , kol parus. Suberti ryžius ir patroškinti. Viską užpilti 3/4 l karšto sultinio ir uždengus užvirinti. Kumpį supjaustyti kubeliais ir sudėti į ryžius. Likusius svogūnus patroškinti su 2
šaukštais sviesto . įberti miltų, pagardinti kariu, užpilti sultiniu, troškinti
maišant, kol sutirštės. Paskaninti paprika, įkrėsti grietinės ir troškinti
dar 2 minutes. Viščiukų krūtinėles apkepinti su šaukštu sviesto iš abiejų pusių per 5 minutes. Pasūdyti ir pabarstyti pipirais. Užpilti paruoštu padažu ir
trumpam palikti pastovėti, kad mėsa įgautų padažo skonį. Kepti 10 minučių. Skanaus!