Višta, įdaryta grybais
Jums prireiks:
1 višta, druskos,
150 g savo sultyse virtų grybų,
3 šaukštai margarino arba vištos taukų,
1 poras, 3 ankštiniai pipirai,
vandens arba sultinio,
0,5 stiklinės vyno,
1 šaukštelis miltų, grietinė.
Veiksmai:
Paruoštą vištą įtrinti druska. Grybus ir porą sukapoti ir troškinti įdėjus dalį riebalų. Jei reikia, įpilti vandens. Baigiant troškinti, suberti susmulkintas pipirų ankštis. Vištą prikimšti šio įdaro, užsiūti ir iki rusvumo pakepinti riebaluosę. Apkepintą vištą perdėti į troškintuvą, įpilti vyno, sultinio ir uždengus sunkiu dangčiu, troškinti. Ištroškintą vištą išimti ir supjaustyti gabalais. Iš skysčio padaryti padažą: įdėti miltų, grietinės ir 10 minučių pavirinti. Valgį patiekti karštą su keptomis bulvėmis arba virtais ryžiais ir salotų lapelių arba agurkų salotomis. Skanaus!