Višta, kepta folijoje


Jums prireiks:

1 višta,
druskos, pipirų,
1 šaukštelis kmynų,
2 – 3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai tarkuotos petražolės šaknies,
1 poras,
1 morka,
2 šaukšteliai citrinos ar obuolių sulčių. 

Veiksmai:

Paukštį iš viršaus ir vidaus įtrinti druska, sumaišyti su pipirais ir kmynais, bei apšlakstyti rūgščiomis sultimis. Į Pilvo ertmę įdėti sviesto arba taukų, sumaišytų su tarkuota petražole. Paukštį suvynioti į foliją, įdėti į keptuvą, ir 20 – 30 minučių kepti orkaitėje 180 ° C temperatūroje.
Padažui tinka sultys, kuriose kepė mėsa. Į jas galima įdėti grietinėlės ir aštraus padažo.
Patiekti su virtais ryžiais ar keptomis bulvėmis ir daržovėmis (žirniais, pupelėmis, žiediniais koūstais ir kt.), vaisių salotomis. Skanaus!

Similar Posts