Vištiena, kepta ant iešmo
Jums prireiks:
600 g vištienos,
0,5 stiklinės citrinos sulčių ar baltojo vyno, 1 stiklinė tarkuotų svogūnų,
1,5 šaukštelio druskos,
1 tarkuota petražolė,
4 šaukštai ištirpinto sviesto,
1 šaukštelis aštraus padažo.
Veiksmai:
Vištieną supjaustyti nedideliais gabalėliais ir 3 – 4 valandas palaikyti marinate iš citrinos sulčių, tarkuotų svogūnų, petražolės ir druskos. Kas pusvalandį pavartyti. Išimtus iš marinato vištienos gabalėlius suverti ant iešmo, patepti sviestu , sumaišytu su aštriu padažu, ir 12 – 15 minučių kepti virš žarijų. Iškeptą mėsą tuoj pat patiekti.
Prie šio valgio tinka sviestu apšlakstyti ryžiai, iš marinato pagamintas padažas, salotos iš marinuotų daržovių arba rauginti agurkai. Skanaus!