Vištienos ir baklažanų suktinukai
Jums prireiks:
2 baklažanų,
20 ml alyvuogių aliejaus,
600 g vištienos filė,
1 pundelis šviežio baziliko,
600 g pomidorų,
1 valg. šaukšt. sviesto,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Veiksmai:
Baklažanus nuplaukite, nupjaukite kotelį ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Pabarstykite druska ir palikite 5 min.
Baklažanų juosteles apkepinkite gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių ir padėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius.
Vištienos krūtinėlių filė nuplaukite, išmuškite ir supjaustykite tokio pat pločio juostelėmis kaip ir baklažanų riekelės. Pabarstykite druska , pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais . Dėkite pirmiausia baklažano riekelę, ant jos – vištieną ir susukite suktinuką, persmeikite jį mediniu dantų krapštuku.
Suktinukus kepinkite keptuvėje iš visų pusių 10 min. Iškepusius padėkite šiltai.
Baziliką nuplaukite, nuskabykite lapelius ir susmulkinkite. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite į 4 dalis, pašalinant sėklas. Likusį minkštimą supjaustykite juostelėmis ir patroškinkite svieste. Baigiant troškinti, sudėkite baziliką, pagardinkite druska ir prieskoniais ir patiekite su suktinukais.