Vištienos ir bulvių troškinys (rusiška virtuvė)
Jums prireiks:
5 vištos šlaunelės arba 15 sparnelių,
15 bulvių,
3 morkos,
2 svogūnai,
100 g sviesto,
100 g grietinės,
prieskonių.
Veiksmai:
Vieštieną apkepinkite keptuvėje. Kol višta apkeps, sutarkuokite morkas, riekutėmis supjaustykite bulves, žiedeliais – svogūnus . Imkite puodą troškinimui, į dugną klokite sutarkuotas morkas, svogūnus ir pusę bulvių , ant viršaus dėkite apkepintą vištieną ir likusias bulves. Suberkite prieskonius ir užpilkite vandeniu, kad pusiau apsemtų viršutinį bulvių sluoksnį. Statykite puodą ant mažos ugnies ir troškinkite kol bulvės pasidarys minkštos. Tada ant viršaus dėkite sviestą su grietine ir patroškinkite dar 5 minutes.