Vištos krūtinėlės šašlykai
Jums prireiks:
1.300 g vištos krūtinėlių.
Marinatui:
2.2 šaukštai aliejaus,
3.2 šaukštai citrinos sulčių,
4.1 ryšulėlis kalendrų arba petražolių,
5.1 raudonoji paprika,
6.1 skiltelė česnako.
Padažui:
7.1 raudonoji paprika,
8.2 šaukštai sojų padažo,
9.2 šaukštai citrinos sulčių,
10.2 svogūnų laiškai,
cukraus,
druskos.
Veiksmai:
Mėsą supjaustykite nelabai siauromis juostelėmis.Marinatui papriką išvalykite ir supjaustykite. Kalendras arba petražoles susmulkinkite. Česnaką sutrinkite. 2 šaukštus aliejaus sumaišykite su 2 šaukštais citrinos sulčių, paprika, česnaku ir žalumynais. Marinatu įtrinkite mėsą. 2 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Nusunkite ir pabarstykite druska. Sumaukite ant šašlyko iešmų. Kepkite po 12 minučių iš abiejų pusių 200 laipsnių orkaitėje.
Padažui papriką ir svogūną supjaustykite. Sumaišykite su sojų padažu ir citrinos sultimis. Pagardinkite cukrumi ir druska. Patiekite su šašlykais. Skanaus!