Žiedinių kopūstų apkepas su grybais
Jums prireiks:
1 kg žiedinių kopūstų,
200 g šviežių arba 60 g džiovintų grybų,
2 – 3 šaukšati sviesto,
1 svogūnas,
1 stiklinė grybų sultinio,
2 šaukštai grietinės,
2 šaukštai miltų,
2 – 3 kiaušiniai,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
3 – 4 šaukštai aliejaus,
150 g fermentinio sūrio,
pipirų, druskos, cukraus.
Veiksmai:
Grybus supjaustyti ir apvirti. Supjaustytą svogūną ir grybus pakepinti keptuvėje su sviestu . Grybus paskaninti pipirais, cukrumi, pasūdyti ir supylus sultinį troškinti apie 40 minučių. Baigiant troškinti įdėti grietinės.
Kopūstus apvirti pasaldintame, pasūdytame ir parūgštintame vandenyje. Po to supjaustyti. Juos apvolioti miltuose, pamirkyti kiaušinyje, išplaktame su druska, po to vėl pavolioti džiūvėsėliuose ir kepti aliejuje, kol pagels. Į sviestu išteptą keptuvę įdėti apkeptus žiedinius kopūstus, o ant jų sūrio riekutes, o ant sūrio – grybus. Ant viršaus uždėti kelis gabaliukus sviesto ir orkaitėje kepti 5 – 7 minutes. Patiekti su bulvių arba ryžių koše. Skanaus!