Home Kiti receptai Žuvis, troškinta su grybais ir daržovėmis

Žuvis, troškinta su grybais ir daržovėmis


Jums prireiks:
500 g žuvies filė,
druskos, citrinos sulčių arba acto,
1 svogūnas, sviesto,
1 morka, 1 petražolė arba gabalėlis saliero,
1 raugintas agurkas, 1 obuolys,
1 stiklinė marinuotų grybų,
0,5 stiklinės sultinio,
3 švieži pomidorai,
1 šaukštas petražolių lapelių arba svogūnų laiškų,
5 citrinos griežinėliai.

Veiksmai:

Žuvies filė supjaustyti siauromis juostelėmis, pašlakstyti actu arba citrinos sultimis, pabarstyti druska, 15 minučių palaikyti šaltai ir sudėti į sviestu pateptą forma arba ugniai atsparų indą. Daržoves ir grybus supjaustyti strypeliais, sudėti į puodą ir troškinti svieste. Kiek patroškinus, įpilti sultinio, įdėti pomidorų tyrės ir 10 minučių pavirinti. Šiuo padažu užpilti žuvį ir uždengus 15 minučių troškinti ant viryklės arba orkaitėje. Troškinį apibarstyti susmulkintais žalumynais ir papuošti citrinos griežinėliais. Patiekti su virtomis bulvėmis arba ryžiais ir daržovių salotomis. Skanaus!