Home Pagardai Padažai Aliejinis ančiuvių užpilas salotoms

Aliejinis ančiuvių užpilas salotoms

Jums prireiks:
40g išdarytų ančiuvių arba be odos sūdytų kilkučių, 20g kietai virtų kiaušinių trynių, 10g preseliu išspaustų česnakų, 6g druskos, 1 g maltų juodųjų pipirų, 320g alyvų aliejaus, 60g obuolių acto.

Veiksmai:
40g išdarytų ančiuvių arba be odos sūdytų kilkučių, 20g kietai virtų kiaušinių trynių, 10g preseliu išspaustų česnakų, 6g druskos, 1 g maltų juodųjų pipirų sutrinkite į tyrę ir paskui išmaišykite su 320g alyvų aliejumi ir 60g obuolių actu. Supilkite į užsukamu dangteliu butelį, geriausiai su plačiu kakleliu nuo sulčių, metaliniame dangtelyje išbadykite skylutes. Šaldytuve uždarame inde galite laikyti savaitę. Prieš naudojant, stipriai kartu su buteliu suplakite ir apšlakstykite salotas. 200g salotų reikia 50g užpilo. Išeiga – 450g