Falafeliai

Jums prireiks: 1 puodelis lęšių miltų; 1 puodelis avinžirnių miltų; 1/3 puodelio supjaustytų petražolių; pagal skonį druskos, pipirų ir kitų prieskonių Veiksmai: Viską sudėti į dubenį. Gerai išmaišius, lėtai pilti vandenį ir toliau maišyti, kol gausis tiršta... Plačiau

Krekeriai

Jums prireiks: 1 kg bulvių, stiklinės aliejaus, druskos. Veiksmai: Skustas bulves pjaustome 3-4 cm storio griežinėliais.Kepame dalimis – pirmiausiai ant silpnos ugnies aliejuje, paskui antrą sykį – vėl aliejuje, bet ant stiprios liepsnos.Bulvės išsipučia, pasidaro... Plačiau

Traškučiai

Jums prireiks: 700 g bulvių, 3 kiaušinius, 25 g sviesto, svogūno galvutę, tarkuotą muškato riešutą, 75 g miltų, truputį druskos, trupintų džiūvėsėlių, aliejaus Veiksmai: Nuskustas bulves išverdame, atšaldome, susmulkiname, dedame smulkiai supjaustytą ir aliejuje... Plačiau

Bulvių ragu

Jums prireiks: 1 kg bulvių, 150 g taukų, 200 g svogūno galvučių, pusę stiklinės aštraus pomidorų padažo, 1-2 šaukštelius kmynų, 2 česnako galvutes, druskos. Veiksmai: Smulkiai supjaustome svogūnus ir apkepame.Dedame druską, kmynus, susmulkintą česnaką, pomidorų ... Plačiau