Home Sriubos Ankstyvo rudens minestrone

Ankstyvo rudens minestrone

Ankstyvo rudens minestrone

Į puodą su vandeniu suberkite šviežias ar džiovintas pupeles , įmeskite laurų lapą, trintą pomidorą ir bulvę – tai suteiks pupelėms kvapo ir suminkštins. Virkite, kol suminkštės, paskui paragaukite. Džiovintas pupeles gali tekti virti apie valandą, šviežias patikrinkite jau po 25 minučių. Nukoškite (pasilikite maždaug pusę stiklinės nuoviro), išmeskite laurų lapą, pomidorą ir bulvę. Įberkite druskos , pipirų, kliustelkite aliejaus. Kol pupelės verda, pasigaminkite soffrito. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite pjaustytą pančetą ar kumpį, svogūnus, morkas, salierus, pankolį, česnako skilteles ir smulkiai supjaustytus bazilikų stiebelius. Lėtai troškinkite ant silpnos ugnies vos vos pravėrę dangtį maždaug 15-20 minučių, kol daržovės suminkštės. Sudėkite pomidorus, cukinijas, įpilkite raudonojo vyno ir lėtai patroškinkite dar 15 minučių. Dabar sumeskite mangoldus arba špinatus, supilkite sultinį ir suberkite pupeles . Makaronus sudėkite į polietileninį maišelį ir užriškite. Švelniai patuksenkite kočėlu, kad makaronai sutrupėtų. Nukirpkite maišelio kampą ir suberkite makaronus į sriubą. Maišykite ir lėtai virkite, kol makaronai suminkštės. Jei sriuba jums atrodo per tiršta, įpilkite daugiau sultinio ar pupelių nuoviro. Paskui paragaukite, įberkite druskos ir pipirų. Patiekite apibarstę plėšytais bazilikų lapeliais ir pašlakstę ypač tyru alyvuogių aliejumi.