Barščiai su grybais
Jums prireiks:
200 g. šviežių arba 30 g. džiovintų baravykų,
1 šaukštas sviesto,
1 svogūnas,
truputis saliero ar petražolės,
2 nedideli burokėliai (400 g.),
4 bulvės, druskos,
1 – 2 litrai sultinio,
1 šaukštelis miltų,
1 – 2 šaukštai grietinės,
2 – 3 šaukštai žalumynų,
(1 šaukštas pomidorų tyrės, acto).
Veiksmai:
Paruoštus grybus ir susmulkintas prieskonines daržoves ištroškinti svieste. Jei dedama pomidorų tyrės – ji troškinama kartu. Virtus burokėlius sutarkuoti arba supjaustyti šiaudeliais. Pailgais gabalėliais supjaustytas bulves išvirti sultinyje, sudėti kitus produktus (miltus sumaišyti su trupučiu šalto skysčio) ir viską virti dar 10 minučių.