Grybų sriuba su kepta mėsa
Jums prireiks:
300 – 400 g. minkštos jautienos,
1 šaukštas riebalų arba sviesto,
1 salieras ar petražolė,
8 – 10 bulvių,
200 g. šviežių ar 30 g. džiovintų grybų,
2 nedideli rauginti agurkai,
druskos,
pipirų,
(žalumynų),
grietinės
Veiksmai:
Mėsą supjaustyti skersai raumenų į 4 – 5 gabalus, išmušti ir truputį apkepinti iš abiejų pusių. Mėsą kartu su atsiradusiomis sultimis dėti į puodą, įpilti 1 litrą verdančio vandens ir virti tol, kol mėsa suminkštės. Tada sudėti bulves. Kai jos beveik išvirs, suberti supjaustytus raugintus agurkus, paruoštus ir gabalėliais supjaustytus grybus, prieskonius. Sriubą galima pateikti skaidrią ar užbalinti grietine. Į lėkštes įberti žalumynų