Grybų sriuba su naminiais lakštiniais
Jums prireiks:
Lakštiniams:
1 stiklinė miltų,
druskos,
1 šaukštelis ištirpinto sviesto,
3 šaukštai vandens arba nuoviro.
Sriubai:
1 l mėsos sultinio arba grybų nuoviro,
1 mažas svogūnas,
1 petražolė arba gabalėlis saliero, druskos,
150 g šviežių baravykų,
lakštinių.
Veiksmai:
Iš miltų ir kitų produktų įmaišyti tąsią tešlą, iškočioti ant lentos ir supjaustyti juostelėmis. Tešlą lengviau pjaustyti, jei iškočiota ji truputį padžiovinama. Supjaustytus lakštinius sudėti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti, kol jie iškils į paviršių. Iš recepte nurodytos tešlos paprastai išeina lakštinių 2,5 l sriubos. Džiovinti lakštiniai gerai išsilaiko.
Į verdantį sultinį sudėti juostelėmis supjaustytas prieskonines daržoves, pusiau ar į keturias dalis perpjautus grybus ir virti. Kai daržovės ir grybai išvirs, įdėti virtų lakštinių. Skanaus!