Kefyro sriuba
Jums prireiks:
• 1,5 l jautienos ar vištienos sultinio,
• 50 g miltų,
• 70 g ryžių,
• 250 g kefyro,
• 60 g sviesto ar margarino,
• 1 skiltelės česnako,
• 1 kiaušinio trynio,
• 1 raudonosios paprikos,
• druskos, džiovintų mėtų,
• pipirų.
Veiksmai:
Suberkite ryžius į sultinį ir virkite, kol suminkštės. Susmulkintą česnaką ir miltus pakepinkite su sviestu, kol paruduos. Paskui, lėtai maišydami, supilkite į sultinį. Atskirame inde suplakite trynį su kefyru ir maišydami supilkite į sultinį. Sriubą pakaitinkite, įberkite druskos, mėtų ir prieš pat užverdant nukelkite nuo viryklės. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir pakepinkite susmulkintą papriką. Viską supilkite į puodą, išmaišykite.
Pagal “Namai pagal mus” 2004 birželis Nr.45